Anna Forés Miravalles

Per seguir somiant

Cicle de Diàlegs: Ètica aplicada a empreses i organitzacions”: Ètica i gestió de persones

Deja un comentario

 

resum_taller_etipedia_cast_15032016

En col·laboració amb Obra Social “la Caixa”, el 15 març de 2016 vam organitzar al Palau Macaya de Barcelona el tercer i últim dels tallers de creació d’un espai comú per a la reflexió ètica compartida entre acadèmia i empresa. A partir d’una ponència de la Dra. Begoña Román, ens vam centrar en el tracte a les persones, enteses com el material més sensible de les organitzacions, i en la identificació de les eines amb què comptem per aconseguir generar una cultura ètica interna.


Begoña Román al centre de la imatgePots seguir la repercussió social de tot el cicle a través del hashtag de Twitter #DialegsEticaFFHMacaya.


El tercer i últim taller va estar centrat en el tracte a les persones, enteses com el material més sensible de les organitzacions, i en la identificació de les eines amb les que comptem per aconseguir generar una cultura ètica interna (formes de pensar, d’actuar i de relacionar-se) que faci que l’organització sigui escollida com un bon lloc per treballar.

Begoña Román va començar la seva intervenció assenyalant la necessitat de passar a pensar el concret. El treball s’ha convertit en un article de luxe. Per als grecs, la vida desitjable era l’ociosa. Amb el cristianisme s’introdueix el concepte del treball com dignificador. Ara que el treball és escàs, l’ocupabilitat esdevé molt important. La manca de treball té un impacte en l’esfera del reconeixement social, provoca sovint una invisibilitat humiliant. L’època de la fidelitat a una empresa per passar-hi molts anys s’ha acabat. Als anys setanta predominava una visió de l’ètica dominada encara pel principi de la justícia (ètica cívica). És en l’esfera de la bioètica on es produeix la primera esquerda i es veu que no funciona la noció de pacient com a persona abstracta, representant a tothom i a ningú.

La coordinadora acadèmica dels tallers és la Dra. Begoña Román, especialitzada en l’ètica aplicada, autora de nombroses publicacions i persona de referència en aquest àmbit.

La secretaria tècnica i la conducció dels tallers la duen a terme Anna Bolaños i José Antonio Lavado, coordinadors del Grup Estable de Responsabilitat Social i Sostenibilitat de la Fundació Factor Humà i membres de la seva Comissió Consultiva.

VÍDEO CONFERÈNCIA DE LA DRA. BEGOÑA ROMÁN:

Aquí dalt trobaràs un document de resum de la conferència de Begoña Román i un recull de les conclusions dels diferents grups de treball que es van organitzar durant la trobada.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s