Anna Forés Miravalles

Per seguir somiant

Més enllà de l’aprenentatge mòbil Dispositius, realitat virtual i augmentada, internet de les coses i molt més!

Deja un comentario

 

Donem el tret de sortida al primer Camp Base del projecte Educació Demà de l’any! I ho fem convidant-vos a reflexionar sobre els aprenentatges que es produeixen en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Actualment, la mobilitat i tots els dispositius tecnològics que conviuen amb nosaltres dia a dia, han modelat la manera que tenim de comunicar-nos, d’entendre el món i, per tant, també la nostra manera d’aprendre. Això es tradueix en que els nostres alumnes es mouen constantment en entorns d’aprenentatge on els espais i els temps s’amplifiquen i es generen noves formes d’accés al coneixement. La tecnologia hiperconnectada, Internet i els entorns digitals són aliats d’aquesta manera d’entendre l’educació i ens guien envers la ubiqüitat de l’aprenentatge.

Però aquest plantejament ens condueix també a grans reptes. Sovint en el camp educatiu es viuen conflictes generats per un ús inadequat de les eines digitals i com a docents ens podem sentir perduts davant de codis i llenguatges que es redefineixen constantment. Fins i tot, en certes ocasions, percebem serioses dificultats per com traslladar de forma pràctica i àgil propostes d’aprenentatge mòbil en el dia a dia dels nostres alumnes. De ben segur, però, que tota la comunitat educativa intenta trobar noves rutes d’aprenentatge i treure profit d’aquestes oportunitats educatives que no hem de deixar escapar.

Quin és el rol de l’alumnat i del professorat en aquest escenari? Està preparada la comunitat educativa per donar cabuda als dispositius mòbils i la tecnologia digital en els processos aprenentatge, dins i fora de l’escola? Com podem garantir l’equitat i el trencament de l’escletxa digital en l’accés als dispositius tecnològics per part de l’alumnat? Com els nous ecosistemes educatius nascuts de la tecnologia ens permeten interrelacionar experiències, continguts i persones?

En aquest Camp Base ens proposem un repte: crear coneixement compartit i viure en primera persona algunes de les possibles rutes de l’aprenentatge mòbil.

Per ajudar-nos a traçar-les, coneixerem diverses experiències d’innovació educativa que treballen amb grups i eines diverses:

  • Francesc Nadal, docent d’Economia a secundària a l’Institut Illa de Rodes de Roses, presentant “VRilla – Aprendre història amb Realitat Virtual” a primer cicle d’ESO.
  • Víctor Garcia, coordinador pedagògic de l’Escola Rel i impulsor del projecte “Smart Hort” amb alumnes amb necessitats educatives especials.
  • I una altra experiència pendent de confirmació que en breu us farem saber.

Com sempre, els assistents podran participar activament en el debat, conèixer recursos i podran aprofundir en diverses pràctiques inspiradores sobre com la mobilitat i la tecnologia permeten innovar en les metodologies educatives per tal de crear aprenentatges en qualsevol moment i en qualsevol lloc, i com es trasllada de manera pràctica aquesta possibilitat en el dia a dia dels nostres alumnes.

La trobada estarà dinamitzada per Juanmi Muñoz, Co-director de l’Observatori d’Innovació Tecnològica i Educativa (ODITE) i membre del comitè científic d’Educació Demà.

Conduirà l’acte Ismael Peña-López, director d’innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït.

El seminari obert es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.

No arribes a l’hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Anima’t i inscriu-te al seminari obert!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s