Anna Forés Miravalles

Per seguir somiant

“L’hospitalitat sempre comporta acceptar un risc”

Deja un comentario

 

http://www.valors.org/jose-ignacio-gonzalez-faus-lhospitalitat-sempre-comporta-acceptar-un-risc/

 

L’onada de refugiats a Europa ens interroga sobre la necessitat de posar en pràctica el valor de l’hospitalitat. Aquest mes de febrer, Valors dedica el seu espai monogràfic a reflexionar sobre aquest valor, després d’haver fet altres aproximacions en aquesta temàtica d’actualitat parlant de la llar i de les fronteres. En aquesta ocasió, Maria Coll entrevista el teòleg jesuïta José Ignacio González Faus, el qual alerta: “L’hospitalitat sempre comporta acceptar un risc”. “El que és acollit hauria de tenir certes responsabilitats. De fet, la millor resposta per aquell que acull és sentir com en l’altre brota la gratitud més sincera i tenir la seguretat que l’altre ha sentit el teu suport”, afegeix González Faus, referent de l’entitat Cristianisme i Justícia.

Completen el monogràfic articles de Mar Rosàs, doctora en filosofia, professora de la URL i membre de la Càtedra Ethos; Josep Masabeu, doctor en pedagogia i presideix l’entitat Braval; i Esther Borrego, treballadora social, així com una crida dels responsables de la campanya #casavostracasanotra, que demana acollir els refugiats procedents del Pròxim Orient, però també oferir una vida digna als immigrants que ja són aquí.

Fora del monogràfic, s’entrevista a Ramon Folch, biòleg i ecòleg, el qual conjuntament amb la geògrafa Josepa Bru acaba de publicar el llibre Territori, ambient i paisatge. Valors i valoracions, editat per la Fundació Carulla, una obra sobre la relació entre els valors i el paisatge.“No hi ha nació sense el seu territori i el seu paisatge”, afirma en el transcurs d’aquesta conversa. Articles sobre els primers efectes de l’arribada del president Trump a la comandància en cap dels Estats Units de Francesc Amat i Sònia Casas, una reflexió sobre el nou paper geoestratègic que adquireix la Xina a pasos agegantats i un apunt sobre com calcula l’impacte social de la recerca de Núria Radó són altres dels continguts destacats d’aquest número.

En el Pòrtic reflexionem sobre els diferents estris de mesura que, des del món públic i el món privat, han anat fent-se presents a casa nostra en els darrers anys i fem vots per la coordinació entre aquestes diferents institucions. Perquè creiem en La importància de fer-se bones preguntes, tal expressem en aquest editorial.

LLEGEIX UN TASTET DE L’ENTREVISTA A JOSÉ IGNACIO GONZÁLEZ FAUS

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s