Anna Forés Miravalles

Per seguir somiant

“La font de Mimir”: una llibreria que fa barri amb una invitació a apassionar-se per la lectura

http://ajuntament.barcelona.cat/comerc/ca/actualitat/la-font-de-mimir-una-llibreria-que-fa-barri-amb-una-invitacio-apassionar-se-la-lectura

El Carles i la Isabel són llibreters i lectors. Participen i organitzen activitats amb veïns i clients de la seva llibreria, “La font de Mimir” (Nou Barris), col·laboren en el projecte “Camins escolars”, en què com a comerciants donen suport i vetllen pels escolars quan van i tornen de l’escola. A més, són un dels comerços participants del programa “El Comerç i les Escoles”: la seva llibreria acull periòdicament visites de nens i nenes de les escoles de la zona i els fan xerrades i tallers per motivar-los a la lectura.

“Vint nens tocant llibres! Ens agrada –diu el Carles- perquè toquen i remenen, es fan i ens fan preguntes i alguns hi tornen”. És una de les activitats que més satisfacció els produeix com a llibreters i amants dels llibres, la de treballar per crear nous lectors quan els conviden a conèixer les històries que s’expliquen als llibres. El Carles i la Isabel també són protagonistes dels vídeos que aquests dies es poden veure als mitjans de comunicació, a les xarxes socials i pàgines web en la campanya “El comerç de Barcelona sona bé”.

Fa set anys que van obrir la botiga. En Carles diu que li venia molt de gust emprendre la creació d’una llibreria. Ho feia des de l’experiència com a lector i amb l’interès posat en crear un espai perquè els seus clients puguin passar una estona agradable amb el llibre com a al·licient. El públic infantil ja era d’entrada un objectiu principal i per això disposen d’una secció especialitzada.

“Més que un club” de lectura

La llibreria l’entenen com un “centre cultural, un focus on la gent del barri s’hi pugui acostar i gaudir, participar de la cultura i dels llibres”, apunta el Carles. Aquest és el camí que segueixen junt amb la idea de “fer i aportar alguna cosa al barri”, i per això col·laboren amb el Centre Cívic de Torre Llobeta, en el concurs literari de Nou Barris junt amb la biblioteca i amb el Centre de normalització lingüística. Han creat clubs de lectura, fan xerrades i presentacions de llibres. Tant en Carles com la Isabel diuen sentir-se cuidats i estimats per la gent del barri. En Carles diu que és una persona optimista i subratlla que la llibreria va millor cada dia.

La Isabel, a més, és escriptora de novel·la i assaig per a joves i adults, i editora i traductora. S’encarrega de crear i programar les activitats que convoquen al públic a una cita amb la lectura. Com el Club de Lectura, al que conviden autors perquè bé presentin les seves obres bé puguin tenir una trobada amb els lectors. Amb un cafè, també.

“És més que un club” –explica amb humor la Isabel- perquè també fem taules rodones amb experts i parlem de formats com ara la il·lustració, de gèneres, com la novel·la negra. Sense lectors no hi ha llibres”, subratlla l’escriptora i llibretera. Ara preparen tallers que seran clubs amb jocs didàctics, però ja estan pensant en moltes més activitats. Sant Jordi serà aviat una cita important i per això han decidit crear un “Petit Sant Jordi”, dos dies abans i dedicat exclusivament al públic infantil. La creativitat, a la Font de Mimir, té un llarg recorregut.

Anuncios

Los comentarios están cerrados.