Anna Forés Miravalles

Per seguir somiant

La pràctica educativa amb mirada neurocientífica, ara en català

La pràctica educativa amb mirada neurocientífica

Si ens dediquem a l’educació i volem seguir millorant la nostra proposta educativa, és gairebé una obligació saber com funciona el cervell i reflexionar sobre les darreres investigacions i les seves aplicacions a l’aula, i analitzar-les. Com es forma, madura i funciona el cervell influeix en com aprenem; al mateix temps, com transmetem els coneixements i les experiències incideix directament en la formació del caràcter dels nostres alumnes. És a dir, en la percepció que tenen d’ells mateixos i del seu entorn, i en com es relacionen amb ell.
Es parla ja sense ambigüitats d’una nova disciplina, la neurociència educativa o, senzillament, neuroeducació. Tanmateix, a vegades aquest coneixement es pot percebre com quelcom difícil d’aplicar i poc útil en el dia a dia d’un centre educatiu. Però, res més lluny de la realitat.
L’objectiu d’aquest llibre, escrit pels membres de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1ST, és servir de pont i exemple entre la teoria i la pràctica neuroeducativa. Mitjançant casos concrets experimentats en primera persona pels autors, el llibre se submergeix en el funcionament del cervell en relació amb els aprenentatges i l’educació, des de la primera infància fins la formació d’adults. Aquests casos poden servir de referència per tal que qualsevol educador pugui veure com és possible adaptar els coneixements teòrics a les seves necessitats pràctiques. Perquè, si alguna cosa és clara en els estudis sobre neuroeducació, és que l’educació no té límits ni barreres, i que el nostre cervell es va reconstruint constantment.

Los comentarios están cerrados.